rogier-ivo.reismee.nl

Van Bangkok naar Chiang Mai - er gaat wel eens wat mis...

Foto's vind je nog steeds op: http://rogier-ivo.mijnalbums.nl/
Video's vind je via deze link http://www.youtube.com/user/rogierivo?feature=mhw4

11 maart 2010:
We moeten vroeg opstaan, om 06:00 gaat de wekker, want we worden om 07:00 opgehaald voor onze excursiedag. Dit lukt, met enige moeite, maar om 07:00 staan we keurig beneden bij de receptie. We checken uit, mogen de koffers laten staan en nemen alleen onze Eastpack-tasjes mee.

Floating Market:
We worden zo'n 50km. ten westen van Bangkok gereden, waar we de excursie beginnen op de Damnern Saduak (Floating Market). Dit is, zoals jullie op de foto's kunnen zien, een drijvende markt, waar je voor 150 bath met een bootje doorheen kunt varen en over kunt lopen. Dit hebben we uiteraard gedaan. Op de rondvaartboot kom je al snel tot de conclusie dat men veelal hetzelfde verkoopt, maar vaneen concurrentiestrijd isniet echt sprake. Men is erg rustig, je wordt niet echt opgedrongen iets te kopen. De rondvaart duurt ong. 30 min., daarna hebben we nog rondgelopen en zijn we nog naar een aparte slangenshow geweest, iets verderop. Tijdens de show nam een slang het op tegen.... een onbekend beest. Het beest won tot onze verbazing! Ook nam een man het op tegen 3 slangen. Op het laatst pakte hij ze om de beurt op. De eerste slang met z'n rechterhand, de tweede met zijn linker... Hoe pakte hij de derde? Hij pakte zijn concentratie en pakte de slang met z'n mond!! Ongelooflijk!! Later zagen we dat het hem ook een aantal keer niet gelukt was, hij zat onder de littekens van slangenbeten. Na de slangenshow gingen we weer in het (oncomfortabele) busje, richting Crocodile Farm.

Crocodile Farm:
Crocodile Farm is een soort van attractieparkje. We gingen erin voor de olifantenshow, wat het hoogtepunt van de dag werd. Echt raar wat die olifanten allemaal kunnen. Trucjes, voetballen, zithoudingen aannemen. Jammer dat de batterij van de camera op raakte en ik de reserve niet meegenomen had!Hetbleek niet mijn beste dag (maar dat lezen jullie verderop...) Toch hebben we nog een aantal kiekjes kunnen nemen en meer kiekjes volgen later, want die moeten we even van Ivo's telefoon halen. Na de olifanten hebben we ook nog de krokodillenshow bezocht. Ook allemaal leipe dingen, waarbij men met het hoofd in de bek van de krokodil gaat, de handen... Tricky business...

Rose Garden:
We vervolgden onze weg naar de laatste activiteit, Rose Garden, dat iets verderop lag. Rose Garden is een voorstelling waarin de spelers je bewust maken van allerlei Thaise tradities. Huwelijken, dansen, vechtkunsten, acrobatiek. Erg interessant om een keer gezien te hebben, maar niet heel spectaculair. Het enige spectaculaire in rosegarden was dat Ivo tot 2x toe een slang om z'n nek kreeg, ook daarvan staan foto's op zijn telefoon. Dat wordt dus wachten tot Nederland voor beeldresultaten.

Terug in het hotel:
Na deze show van ongeveer 30min., werden we naar het hotel gebracht.Rond 17:00 kwamen we aan bij het hotel en om 19:30 vertrok de trein richting Chiang Mai. Tijd zat dus, we mochten nog gebruik maken van de douche, zodat we lekker fris de trein in konden. We zijn nog even naar 'ons' restaurantje geweest, snel wat gegeten en terug naar het hotel. We pakten de koffers en gingen opweg naar het station. Dit verliep prima en om 19:00 zaten we in de trein. We bereiden ons voor op een lange avond, maar de trein ziet er op het eerste gezicht redelijk schoon uit. Totdat.... Ik zoek naar mijn Eastpack-tasje... En voor de kenners, jullie raden het al... Die was ik kwijtgeraakt !! Ik dacht even goed na en bedacht me dat ik hem in het restaurant heb laten liggen. Lichte paniek natuurlijk, want de camera zat er ook in en ik dacht dat m'n paspoort er ook in zat. Om 19:20 verlieten we de trein, zijn we in een opgevoerde tuk-tuk richting Kaosarn Road gescheurd en gelukkig... het tasje was gevonden! Camera zat er in en paspoort vond ik later gewoon in de koffer. Gelukkig niets kwijt, maar niet al te slim natuurlijk. De trein was nu al vertrokken. Wij terug naar het hotel om te kijken of zij nieuwe tickets voor ons konden fixen. Er waren nog 26 tickets over, maar we moesten ze ophalen en konden niet gereserveerd worden. We stappen in een taxi... na een minuut of 10 keken we om ons heen en zei ik tegen Ivo: 'Zijn we hier net wel geweest? Ik herken dit niet.' Ivo kijkt om zich heen en vraag aan de taxichauffeur: 'Sir, where are you taking us?' De chauffeur antwoord: 'Airport' Oh oh oh, het zit niet mee, wij uitleggen dat we de trein moesten hebben naar Chiang Mai, treinkaartjes laten zien... '' trainstation' dus! Hij rijdt ons naar het station en we stappen uit. Ik zeg tegen Ivo: 'ben benieuwd of dit wel het goede station is, want dit ziet er ook anders uit.' En wat blijkt, die aap heeft ons bij het busstation afgezet. Nu kan je ook met de bus naar Chiang Mai en dat hebben we uiteindelijk maar gedaan. We vertrokken om 23:00 en kwamen om 8:30 aan. Slapen in de bus is niet erg comfortabel helaas, maar we zijn er in iedergeval gekomen.
Het is nu 13:00, we hebben net geluncht. Ivo ligt inmiddels te slapen en ik ga zo ook maar even een tukje doen. Hopen dat me dit niet nog een keer overkomt. Ivo was uiteraard niet zo blij met mijn acties, maar ik zal zorgen dat mijn mede-Changs hem in de watten leggen.

Morgen worden we om 09:00 opgehaald en dan zijn we drie dagen onder de pannen. Geen internet, niks. We gaan trekken in de jungle van Chiang Mai.Ik laad de camera op, zodat wejullie kunnen vermaken met foto's, nog even geduld dus!

Bedankt iedereen voor alle reacties, dat wordt erg gewaardeerd en we kijken uit naar alle volgende reacties.

Gegroetvanuit Chiang Mai,

Ivo&Rogier

Sjeffie

ben je wel een beetje zuinig op je Eastpack tasje!!!! Wat een verhaal zeg, nou gelukkig alles weer goed gekomen!! Veel plezier in de jungle, misschien kom je Tarzan nog tegen...aoeaaa!!!!!

Harm-Jan

Wat een verhaal!! Zo maak je nog is wat mee! Wel avontuurlijk;) Tis maar goed dat je met Ivo bent, vullen jullie elkaar wat dat betreft goed aan..
Veel plezier in de jungle! Geniet ervan, en we spreken mekander naar die tijd wel weer!
Kisses from Holland

Theo & Tiki

Hey avonturiers!
Dat zal schrikken geweest, eastpackje weg! Wat een toestand! Die floating market ziet er lekker oosters uit.
En dan die gekte met die olifanten, Henry uit Frankrijk loopt er echt sneu bij! Nog een dagje en jullie zitten zelf op een olifant. Hopelijk halen ze met jullie op hun rug niet van die malle kunsten uit. Heel veel plezier! Dikke kus T & T

Wina

Veel plezier in de jungle jongens!
Geniet ervan en tot snel..

X

Tiny

Dat met je eastpack moest vast een keer gebeuren. Heb je het maar vast gehad toch?
Leuk om jullie verhalen te lezen en veel plezier in de Jungle! groetjes Harrie en Tiny

Ymsony

Typisch voor jou Wasahbi haha.
Leuke verhalen allemaal!
Geniet ervan!

Emmylou

Hoi Ivo en Rogier,

Een heel avontuur dus, maar gelukkig is het helemaal goed gekomen. Veel plezier in de jungle en take care.

xx

Wilma

Echt weer een actie van jou hè Rogier, ik zit op het werk, en kom niet meer bij van het lachen, 't is vrijdagmiddag en heerlijk rustig dus kan ik hardop lachen, Irene heeft zachtjes gelachen, maar toen wist ik al dat het heerlijk was om iets van je te lezen, heel veel plezier daar in de jungle, en denk eraan er is daar wl geen Jane, dus ga geen Tarzan spelen

Jantien

O jongens, ik zie het gewoon gebeuren!!! Geweldig, wat een verhalen. Heel veel plezier in de jungle, take care!

Hans

Geweldig wat een verhaal ....en met met een happy end, ook daar leer je weer van, rogier ik denk dat je op dat moment niet over de grond lag te rollen van plezier(alhoewel??)
bedenk voordat je aan de lianen gaat hangen dat ze kunnen breken!!! take care!!

misschien nog een tip : koop daar een ander Eastpack tasje dan kan je die kwijt raken

Marije

Leuke verhalen en mooie foto's!!
Veel plezier daar:)

xx

Urcila

Hoi Ivo Wat Fijn om jullie verhaal te lezen,Rogier ken ik niet maar ik wens jullie beiden een leuke tijd samen en groetjes van ons hier in Lelystad.

Marja

Hoi mannen, wat een verhaal Rogier over het tasje maar gelukkig goed afgelopen en dan te bedenken dat je geeneens blond bent ha ha. Mannen heel veel plezier in de jungle en oppassen voor de enge beesten. Liefs Marja

Lisa

Hey jongens,

Wat een verhalen en avonturen zeg!
Klinkt allemaal wel super, wat een leuke/mooie foto's zeg. Heel veel plezier en kan niet wachten tot de volgende up date;)

x Lisa

Hang Hang Joey Tang

Jongens Jongens, wat een avontuur weer! Superleuk om te lezen, Kan niet wachten tot we gaan skypen!