rogier-ivo.reismee.nl

Nieuw-Zeeland in vogelvlucht!

Kia Ora allemaal,

een eerste mededeling zal bij jullie (hopelijk) tevreden gezichten vormen. We hebben namelijk alle foto's van Sydney en Nieuw-Zeeland online gezet! Ons avontuur in Nieuw-Zeeland is nu bijna ten einde. We vliegen morgen (vrijdag) om 10:30 naar de Cookeilanden en komen dan 'vandaag', donderdagmiddag om 16:15 aan. We vliegen door de tijdsgrens en gaan dus een dag terug in de tijd!

We hebben wederom een mooi avontuur beleefd hier in Nieuw-Zeeland. We kwamen hier 13 april, aan het einde van de middag aan. Vanuit Sydney hadden we ongeveer een uur vertraging. Onze eerste ervaring met Air New Zealand was positief. We konden weliswaar niet van te voren inchecken, maar we kregen wel mooi plekken bij een nooduitgang en dat betekende (vooral voor Ivo lekker) meer beenruimte! Aangekomen op de luchthaven van Auckland, verloopt alles smooth. We zijn snel door de douane en een bus brengt ons naar ons hostel. Niet de luxe van ons hostel in Sydney, maar alsnog prima te doen. De eerste dag in Auckland doen we rustig aan. We lopen door Queen Street (de hoofdstraat), pakken een Starbucks, kijken naar wat DVDtjes en genieten in een restaurantje van een lekkere sandwich en het mooie uitzicht over de stad. We waren natuurlijk een beetje gewend geraakt aan Sydney en qua stad is Auckland er niets bij...
De volgende dag (15 april) halen we de auto op bij Jucy Car Rentals, op zo'n 10min. lopen van het hostel. We krijgen een prachtige, witte Toyota Corolla tot onze beschikking. We besluiten om richting Paihia te rijden, zo'n 250km. naar het noorden. We nemen een toeristische route, maar de reis verloopt soepeltjes en het landschap waar we door rijden is fantastisch. Mooie bergen, met soms tussen de bergen een meer of vanaf de top van de berg een mooiuitzicht over de zee.Onderweg stoppen we bij een mooie waterval (zie foto's), waar we ons goed vermaakt hebben. We nemen wat kiekjes, strekken de benen, Ivo klimt de waterval op en daarna besluiten we weer verder te rijden. Rond een uur of zes komen we vlakbij Hikurangi, een plaatsje op zo'n 50km. van Paihia. Daarbeginnen de maagjes te knorren en we maken een pitstop bij de Burger King. Ivo spot na het diner een bordje met 'coast' erop en omdat het toch nog vroeg is, besluiten we af te slaan. Inmiddels was het donker en na een halfuur bergweggetjes met veel slingerbochten wisten we eigenlijk niet meer waar we gebleven waren. Wehadden nog geen kust gezien. We sloegen af naar een parkeerplaats en plots schenen de lichten over het strand!Haha, we waren dus kennelijk toch bij eencoast.Verderop zaten een paar mensenbuiten wat te drinken aan een tafeltje. Omdat we niet wisten waar we waren, besloten we hen de weg te vragen. We moesten onze weg niet vervolgen (want dan zouden we weer naar het zuiden rijden) maar we moestenomdraaien en dezelfde weg weer terug rijden. Weliepen terug naar de auto en toen we weg wilden rijden kwam een vrouwvan het gezelschap richting de auto lopen.Ze zei dat het best gevaarlijk was om nog terugte rijden in het donker enzei dat we ook bij hen konden overnachten! Geweldig! Wij stappen de auto uit en mengen ons in het gezelschap. Het klikthartstikke goed en we hebben een gezellige avond! We dineren met ze, drinken gezellig wat en Ivo waagt zich al vroeg opde avond aan een drankspelletje.Ik speel nog wat spelletjes met de kinderen, maar besluit daarname ook te wagen aan de alcohol, ik hoefde immers niet meer te rijden.Er was één belangrijke regel: als je je drankje met je rechterhand drinkt, moet jehet glas/blikje in één keer leegdrinken. Die fout maakten Iev en ik nog wel eens... We hadden hem aan het einde van de avond aardig zitten!! De heren uit Nieuw-Zeeland waren wel wat gewend (zie hen postuur op de foto's) HAHA.Ik kon niet slapen van de misselijkheid en heb dan ook voor het slapen een halfuur boven de WC gehangen! Ivo was vrij snel knock-out en ik heb uiteindelijk op de bank geslapen.
De volgende dag was Ivo fit (ongelooflijk), ik was nog behoorlijk misselijk. Wehebben nog meegedaan aan een potje cricket en daarna zijn we weggereden. We hebben erg gelachen, onze derde nacht overnachten bij de locals. Ze waren erg gastvrij en we hebben echt een topavond gehad!
We zijn doorgereden naar Paihia, waar we twee nachten gebleven zijn. We hebben een dolfijnencruise gemaakt. Die viel ietwat tegen, want we hebben niet met dolfijnen gezwommen. Het was in open water en de dolfijnen moeten dus zin hebben om met je te zwemmen. En ze hadden dus geen zin om met ons te zwemmen. Verder is Paihia een leuk, klein havenstadje, maar is er niet heel veel te beleven.
Van Paihia zijn we via de westkust (Paihia ligt meer in het oosten) terug naar het zuiden gereden. We zijn in één dag van Paihia naar Waitomo gereden, een rit van 550km. Na een hele dag rijden hebben we 's avonds alleen gegeten en toen naar bed gegaan. De volgende dag hebben we black water rafting gedaan in de Waitomo Caves. Deze grotten staan bekend om hun glowworms. Dit zijn een soort van larven die in grotten leven en licht geven. Het was echt heel gaaf, de foto's hiervan moeten we nog uploaden!
Vanuit Waitomo zijn we naar Rotorua gereden. Het ligt aan een groot meeren het is eengebied met veel geothermische activiteit (hete bronnen) van vulkanische oorsprong. Je vindt er kokende modderpoelen en geisers. In het Government Park kun je deze bekijken. Erg interessant, maar het stinkt er ontzettend naar rotte eieren door de vrijkomende zwaveldioxide. Dat was een minpuntje, maar het is echt apart om dat te zien!
Via Rotorua zijn we weer in Auckland beland. Je kunt wel zeggen dat onze nacht bij de locals echt het allerleukste was van de trip. Verder zie je onderweg gewoon een geweldig mooi, divers landschap. De grotten waren mooi, de modderpoelen apart doch interessant en Auckland is een prima stad. De tijd gaat ontzettend snel. We vinden het jammer dat we het zuidereiland niet kunnen doen.Van de mensen die je hier ontmoet hoor jeontzettend leuke en goede verhalen. Maargoed.. 'voor de volgende keer'
Nu zijn we klaar voor de Cookeilanden! We zijn erg benieuwd en houden jullie uiteraard op de hoogte van onze belevenissen onder de palmboompjes met kokosnoten, op een mooi wit strand en blauwe zee.... Al jaloers? Bekijk dan de foto's !

Foto's: http://rogier-ivo.mijnalbums.nl/

Ivo & Rogier

tonny van den Steenhoven

Hallo boys, ik blijf jullie volgen, al woon ik nu in Surhuisterveen. Ik blijf het fantastisch vinden wat jullie allemaal gezien en meegemaakt hebben. En wat een mooie foto's allemaal! Blijf vooral genieten! En jullie laten mij ook meegenieten! Heel veel plezier met jullie volgende reis naar de Cook eilanden.
Groetjes, tonny

Howard

Weer mooie avonturen beleefd! Leuk om te lezen allemaal boys. Lekker bezig ook met de drankspellen haha!
Veel plezier verder.

xx

Eva

Hey boys! Mooi verhaal weer!

Rogier; hoe vaak moeten we het nog zeggen.. je kan niet tegen drank!!!!! :P

Enjoy de cookeilenden! xxies

Jurwin

tijdens het drankspel nog mooie anekdotes in de categorie " Ik heb me been omhoog" ??

Wilma

Wat schrijven jullie heerlijk, echt leuk om te lezen, de foto's maakt me alleen maar jaloers, jemig wat mooi

Irene

Hoi Boys, geweldig hoor allemaal wat jullie allemaal beleven en wij mogen een beetje mee genieten, met de verhalen en foto,s de reis van je leven geniet maar dat hoef ik niet te schrijven dat doen jullie al.
Kijk uit naar jullie nieuwe avontuur,
Lieve groet van mij

Jannet

Hallo Jongens,Leuke foto's en een leuk verhaal.Vond het erg leuk om je aan de telefoon te spreken.Heel veel plezier op de eilanden.Kijk uit naar de foto's. Groet.

Theo & Tiki

Hey lieve jongens,

Dat die Nieuw Zeelanders lekkere door drinkers zijn, zie je wel op de foto's, wat een prachtig avontuur!
Hopen dat jullie goed op Cook zijn aangekomen. Jullie lopen nu weer 12 uur achter op ons! Heel veel plezier en geniet van de mooie stranden! Dikke kus

Mark

Yoooo Tijdreizigers,

Hij gaat lekker daar aan de andere kant van de wereldbol. Mooie foto's en prachtige verhalen! En roger wat je drankprobleem betreft: gewoon blijven oefenen (.. sorry theo & tiki)

Je kaart uit sidney viel gister bij ons in de bus erg gaaf. En skype staat nu altijd standaard aan ;-).

Je schwessie, die lieve schat, is nu met suus madrid op stelten aan het zetten, zondag avond is ze pas weer terug, dan zal ik haar wel ff porren om ook een berichtje te schijven.

HEEL VEEL PLEZIER!

BTW: Mauie mat op die fauto's, nu kan je echt de mooiboy uithangen haha.

Frank&Ingrid&Femke&Else

ha rogier en ivo,
leuke verhalen heren. ik heb de indruk dat jullie je wel vermaken .... grappig toch dat als je aan de andere kant van de wereld in een geweldig mooi land zit, de mooiste ervaringen de contacten met de locals zijn. kennelijk zijn jullie mensen-mensen.
veel plezier op Cook
Frank

Hans en Marja

hoi mannen wat geweldig weer het verhaal en de veeele foto's
als je er hier op de bank een beeld van probeert te vormen wat julllie allemaal meemaken en zien, geweldig!!! en ik denk dat jullie daar nog lang over napraten.
en ja, dan nu de opmaak voor een volgend avontuur.
we zijn benieuwd
xxx ;

Adriënne

Hey jongens,
Wat een verhalen weer en wat maken jullie veel mee! Zo te horen bevalt Nieuw Zeeland jullie goed, leuk hoor! Ik ga nog even de foto's bekijken. Veel plezier nog en tot het volgende verhaal maar weer.
Ivo, ga je daar nog oranje tompoucen scoren op Queensday??
Groetjes, Adriënne

Matthijs

Ik lach me dood.............!

Have fun

ludwig

HI Ivo,
Schoene gruesse, bin gerade in Lelystad.
Wie ist es in LA ?

Ivo

Servus Ludwig!!

Wie gehtst dir? Es geht uns sehr gut! L.A. ist wunderbahr. Das Wetter is sehr schön. Und so viel shops mit Kleidung, perfect für mich!:D

Wir sind bereits in Thailand, Bali, Australien, Neu-Seeland und die Cook Inzel gewesen. Jeder Land war toll, mit Ausnahme von die Cook Inzel. Wir waren da fur 10 tagen und es war 8 tagen schrekliches wetter. Und keine aktiviteiten. Aber Sydney was super geil! Das must dir sicher einmahl besucht haben.

Danke für deine Reaktion! Das würdigen ich!!
Grüßen an Lizi, Theresa und Wickel!

Eva

APPLAUS dat is mooi geschreven in het Duits :D