rogier-ivo.reismee.nl

Bangkok 9&10 maart + foto's

We zijn nu een paar dagen in Bangkok en we vervelen ons nog zeker niet. Bangkok is een grote, drukke, gezellige stad met prachtige bezienswaardigheden en gewoonten. Maar laten we ook de mindere dingen niet vergeten. Er is veel armoede en het stinkt af en toe verschrikkelijk. 's Avonds liggen er zwervers op de grond te slapen en als ze wakker zijn bedelen ze. Mannetjes waarbij je vel over bot ziet, dat is echt geen pretje...
Zoals jullie op de foto's gezien hebben (http://rogier-ivo.mijnalbums.nl/, Bangkok I) zijn we naar het Koninklijk Paleis geweest. Toen we voor het paleis uit de tuk-tuk stapten, werden we omringd door mensen. Al snel kwamen we er achter dat we niet in onze korte broeken naar binnen mochten en dus konden we broeken lenen voor 50 bath per stuk. (dat is iets meer dan 1 euro) Het paleis zelf is prachtig, erg indrukwekkend. Soms mag je ook tempeltjes in op het terrein, alleen daar mag je geen foto's maken en moet je schoenen uittrekken.
Nadat we het paleis bezocht hadden, zijn we wat gaan eten. Je hebt best snel honger in dit warme weer. We hebben een mooi tentje gevonden waar we nu dus dagelijks komen. Het tentje zit in de Ram Buttri, een straat voor de hoofdstraat Kaosarn Road. In deze straat is het gezellig, we zitten op een plek waar af en toe een briesje langskomt (en dat is gewenst in deze hitte) en we kunnen er heerlijk eten en cocktailtjes drinken voor een mooie prijs. Wat wil je nog meer?!

10 maart - Bangkok II (http://rogier-ivo.mijnalbums.nl/)
We hebben vannacht redelijk goed geslapen. Best knap, want de bedden zijn hard en dus niet erg comfortabel. Nadat we rustig gedoucht en aangekleed hadden zijn we rond 12uur, half 1 richting de binnenstad gelopen. We wilden naar het National Museum en de Wat Po (een liggende Boeddha van 45x12m.) Onderweg naar het National Museum kwamen we in gesprek met een zeer vriendelijke meneer van de National Arts Gallery. Hij was erg behulpzaam en maakte ons een beetje wegwijs in Bangkok. Hij vertelde dat het National Museum dicht was vandaag en dat we beter naar de Wat Suthat konden gaan. Dat was een eind weg, maar spectaculair omdat dit maar 1 dag per seizoen geopend is. Hij regelde een tuk-tuk die ons rond zou rijden naar de Wat Suthat, de toeristen informatie (waar we meer informatie over Chiang Mai konden krijgen) en de Golden Mountain.
De Wat Suthat is een boeddistische tempel die dus 1x per seizoen geopend is. Mensen komen hier langs om te bidden voor geluk. (zie foto's) Het was klein, maar leuk om gezien te hebben. Er komen ontzettend veel mensen die in- en uit lopen om snel even te bidden, wierook op te steken en cadeaus (offers) te brengen.
Onze privéchauffeur vervoerde ons iets verderop naar de Tourist Info. Als Chef Toerisme van Lelystad moest ik natuurlijk ook even weten hoe het met de Tourist info in Bangkok zat. Wink En ik was zeer positief! De meneer was erg opgewekt en wilde ons graag helpen. Hij heeft wat dingen verteld over Chiang Mai en hebben gelijk een accomodatie geboekt, treinkaartjes geregeld en een trekking tour (incl. gids).
Daarna zijn we nog naar de Golden Mountain geweest. Een hoge berg waar je een prachtig uitzicht over Bangkok had en waar we ook een grote broeder van Remi gefotografeerd hebben.

Morgen gaan we naar de floating market, rose garden en crocodile farm. We worden om 7:00 opgehaald en zijn er de hele dag zoet mee. We worden om 17:00 weer bij het hotel afgeleverd en onze trein vertrekt om 19:35. We zitten dan de hele nacht in de trein en komen 's ochtends om 9:25 aan in Chiang Mai.
Het zal dus nog even duren voordat we meer foto's kunnen uploaden. De laatste foto's vind je dus op de andere site, omdat we daar meer foto's kwijt kunnen.

Voor nu een zonnige groet vanuit het verre oosten!

Ivo & Rogier

10 reacties

Yar schrijft:

Haha die broeken! Leuk hoor! Veel plezier x

Mick schrijft:

Lekker hoor! Jullie hebben al veel moois gezien. Mooie broeken hebben jullie ook. :-) Veel plezier nog!

Jordy schrijft:

Leuke foto's! Mooie bedden ook;). Haha sorry deze moest gemaakt worden.

x

Marguérite schrijft:

En de duodouche niet te vergeten...gezellig mannen!!!

kom maar op met de spannende verhalen...al vrees ik voor het ergste gezien de nieuw aangemeten stilo...

heb spaß
dikke lebbah schwessie

Martien schrijft:

Hey jongens, jullie passen je aan als een kameleon! Jullie lijken gewoon locals in de paleistuin. Verdiep je wel in de symboliek van de beelden en de uitgebeelde verhalen. Het boedishme is het enige geloof waar nooit oorlogen om zijn gevoerd. Heel veel plezier in deze heel andere cultuur aan de andere kant van de wereld. PS: al leuke meissies gezien?

Hans schrijft:

Hey mannen, ik weet niet wat ik allemaal zie , nog even en jullie vallen helemaaal niet op als toeristen, nog even een nep rolex en een nep ray-ban dan is het compleet!!!!
indrukwekkende foto's hoor, het zal in het echt nog wel even mooier zijn.
ik stel voor dat je tijdelijk een tjuk tjuk bv-tje opricht en daar dan zelf mee gaat rond tuffen

Servus!!!!

claudia schrijft:

Hi Ivo,

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen , wat een lange reis.
Er valt me wel iets op bij de foto's. Je kledingstijl is er niet echt op vooruit gegaan met al die lange bewerkte broeken (ha ha ha).
Geniet lekker al dat moois !!

Groet, Claudia en de rest van de prinsjes

Emmylou schrijft:

Hoi Ivo,

Hier een oudklasgenootje van de eerste klas op Arcus. Héél lang geleden! Via via ben ik op je hyves terecht gekomen en ik zag dat je wereldreisje aan het maken bent. Hartstikke tof! Ook leuk om te lezen dat jullie naar Bali gaan voor 3 weken.
Bali is zéker aan te raden. Zowel Kuta als Ubud zijn beide erg drukke en toeristische steden. Kuta heeft ideale stranden om o.a. te gaan surfen.
Misschien een tip om op zoek te gaan naar een 'privé-chauffeur'/reisgids. Mits je goede afspraken maakt, dan heb je echt waar voor je geld. Brengt je overal naartoe en als local weet die veel mooie bezienswaardigheden te vinden.
Jimbaran (stadje vlakbij Denpasar/vliegveld) is ook een aanrader om daar te gaan dineren. Vooral in de avond met veel mensen op het strand eten, lokale muziek en dansvoorstellingen en om de zoveel minuten vliegtuigen die landen.
Wat je zeker moet gaan doen als je aan de kust bent, is om te parasailen/kitesurfen/jetskiën.
Om een lang verhaal kort te maken, geniet er van!

Rutger schrijft:

Roger!

Mooi verhaal, je bent een waar schrijftalent! Cool dat het goed bevalt, geniet van de cocktails!

Groeten,
Rutgerrr

Roelie Medema schrijft:

Eindelijk even gelegenheid om te reageren op jullie geweldige verhalen. Ik hoor de geluiden en ruik de geuren zo beeldend schrijven jullie. Fijn dat jullie het samen zo goed kunnen vinden en zoveel leuke dingen beleven, dat verhaal over de aapjes vond ik wel top.
Geniet er nog even van ik ga mij hier weer vermaken met onze gasten. Groet Roelie.

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Er zijn nog geen fotoseries.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres:

Zoeken